Fyra år senare

För lite mera än fyra år sedan när jag gick på vildmarksmässan stötte jag på ett företag som jag redan hade hört lite om. Även sett några bilder på nätet.
Ägaren var ju en kändis och den viktigaste produkten inte heller okänd. Om än i en ny kostym.
Jag blev glad av att få titta på företagets produkter. Blev även glad att Johan Wirsén själv var på plats. Och att han stillade min nyfikenhet direkt genom att berätta allt som gick att berätta om produkterna…så kändes det i alla fall. Det märktes direkt att Johan brann för sitt nya företag. Hans energi och energiska uppträdande skapade förtroende och en vilja att få titta lite närmare på hans produkter.
Men ändå stod jag där och funderade. ”Hur skulle det gå för detta företag?” Ett företag som hade ett så litet sortiment. Ett företag som måste kämpa emot alla de stora som har både ekonomi, personal och var inte nya på marknaden.
Även Rebel  ja alltså företagets namn lät mig fundera lite. Var det så smart att använda detta namn? Jag hade lite svårt att tycka om det namnet ärligt talat.
Hursom fick jag träffa Johan ett tag senare och prova hans nya skapelse. Som egentligen inte är så ny då han har ritat den för många år sedan.
För 4 år sedan skrev jag även om det här på sidan. Ni kan bläddra tillbaka så hitta ni inlägget om starten på Johans företag.

Ingen kunde förstås veta hur framtiden skulle bli för Rebel. Men det gjorde inget för produkterna gillades starkt av kunderna och efterfrågan blev stor redan från början.
Johan satsade mycket svett och tid i sitt företag. Han jobbar ibland dygnet runt verkar det som. Åker till fabriken för att ta fram de bästa sätt att tillverka, utveckla och även att ta fram nya produkter.
I dagens läge säljs Rebels produkter i 19 länder. Varje kajak som byggs är redan såld då efterfrågan är stort.
Sortimentet har utökats till flera olika kajaker och så finns det paddlar och tillbehör också.
Alla materialier som används i Rebels produkter framställs även i Europa förutom cederträdet till paddlarna förstås. Med det säkerställs det även att kvalitén är riktig bra.

Det verkar alltså som den dåvarande framtid, alltså dagens situation blev bra för Rebel.
Och det tycker jag är väldigt kul. Visst det finns de andra företagen med men det verkar som Johans skapelser ändå passar snittet för oss Grönlandsfolk bäst.  Man ser väldigt många som paddla dessa produkter. Vid varje mässa är det många som vill prova och sedan helst inte behöver lämna tillbaka kajaken igen.
I den ena bilden kan ni se Mia göra en Spineroll, ja även Qajaqs ordförande har slagit till och är helnöjd.
När till och med Maliagiaq har beställt sin egen kajak från Rebel så kan de inte vara helt fel.

Missförstår mig rätt, precis som i min förra text för 4 år sedan vill jag inte göra reklam men det bli ändå så på något sätt. Jag kanske skulle göra som de på radio och skriva att det även finns andra företag efter varje mening.
Jag gillar skarpt att Rebel är detta lilla företag, att ägaren själv kommer till varje mässa och tar sig tid för varje intresserade både kund som konkurrent. Alltid glad och med inlevelse i samtalet. Och att Johan verkligen brinner för det där med farkoster på vattnet.
För när man fråga han vad han ska göra i sin kommande fritid så är det självklara svaret att han ska bygga en segelbåt.

/ Philipp

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Minimässan 2018, en fin dag och några bilder blev det

Förra veckan blev det tredje gången Minimässan hölls i Gröndalshamnen på national dagen.
Det var åter igen Bengt Larsson som höll i tyglarna och hade styrt upp en väldigt trevlig tillställning. Denna gång ställde sig alla utställare i en slags ring som höjde känslan att vara en grupp. Av någon anledning hade Qajaq Sveriges monter hamnat lite mitt i men det var bara trevligt för då kom det ju alla förbi oss.
Innan hela kalaset började hade vi årsmötet och sedan hade styrelsen ett kort möte också.
Protokollet ska renskrivas och allt det där, så få ni alla viktiga informationer sedan.
Det var som alltid en fin stämning i våran grupp och samtalen blev många.
När Minimässan började kom det en bra skara både åskådare.  Tyvärr var vädret inte på topp och det blev inte fullt så många som det hade hoppats på men det gjorde egentligen inte så mycket. Då hade nämligen alla utställare ordentlig med tid att visa sina produkter, alla besökare kunde både testa det ena och det andra och det blev en mysig känsla på hela platsen.
Det var även många som testade Grönlandskajaker samt paddlar och man hörde bara fina kritiker om de. Det hände dock ett flertal gånger att de som provade behövde hjälp med att komma in och ut i kajaken. Jag räknade 5 medhjälpare som högst den ena gången…många skratt över det förstås.
Bland all snack och prova på hade Qajaq Sverige sedan en rolluppvisning. Det blev en bra grupp som satt i vattnet och dessutom kom Karin som förstärkning och visade rollarna i en havskajak och med europeiskt paddel. Det var bra att jämföra faktiskt.
Sten E. höll i mikrofonen och förde åskådarna igenom programmet.
Tack alla ni som var med under uppvisningen. Det var en fin show med ett bra utval av olika rollar. Väldigt trevligt att få titta på.
Efteråt fortsatte mässan några timmar till och fast arrangemanget skulle sluta vid fyra tiden så var det fortfarande många som stod och pratade efter fem när jag behövde gå.
Tack Bengt L. att du åter igen har tagit initiativet och fixat denna dag. Det är alltid så himla bra stämning och även utställarna säger att de kommer dit för stämningens skull samt att man träffar alla där.
Även super bra igen att det erbjöds på gratis korv och frukt osv. Det är riktig fint service tycker jag!
Jag lägger in några bilder här. Men hela mappen med mina bilder finns i denna länk: https://www.flickr.com/photos/111426698@N08/albums/72157697416628744
Jag fotade mest bara uppvisningen och nästan bara Qajaq folket. Därav ser det lite tomt ut men det fanns förstås mer än man ser på bilderna.

/ Philipp

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Roll och annat plask

De trevliga paddlare från Örnsbergs Kanotsällskap bjuder in till roll och annat plask varje tisdag hela juni och juli. Det är i Gröndalshamnen i Stockholm – samma ställe som Minimässan.

Så här skriver Magnus Bergström:
ROLL, RÖJ OCH RÄDDNING! Varje tisdag i juni och juli kör vi roll och räddningsövningar kl 18.00 i Gröndal. Kom och träna på det du vill. Nybörjare? Träna kamraträddning och flottöruppgång. Prova en extremt rank kajak bara på kul. Träna roll, re-entry eller vad du vill. Alla välkomna oavsett nivå. Vi hjälps åt. Kom o ha kul!

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Ett stort Tack och ett stort Välkommen!

Igår var det nationaldag och med det blev det Minnimässa vid Gröndal igen.
Ett mycket trevligt upplägg även denna gången. Jag tänkte skriva mera i ett extra inlägg.
Det här inlägget ska handla om en särskild sak istället.
Igår blev det föreningens årsmöte och en av punkterna var att Bengt Tydén ville avgå som kassör.
Dag Tegelmark höjde sin hand och erbjöd sig att ta över denna ärofulla uppgift efter en ordentlig introduktion, vilket han även valdes till.
Bengt har varit kassör i över 10 år. Alla som upplevt han kände nog att han verkligen lever sig in i föreningen, ställde upp med inte bara sin tid utan även sin själ och det varje år året runt.
Bengt – Föreningen är dig väldigt tacksam för allt du har gjort under dessa år!
Vi vill som tack välja in dig som hedersmedlem i föreningen och du har ett givet kostnadsfritt medlemskap för all tid framöver.
Vi hoppas att få se dig minst lika mycket som vi är vana med bland oss.
Ett stort TACK ifrån hela föreningen!!!

Och så vill föreningen välkomna Dag Tegelmark som nya kassör!
Som vi upplever dig är du en mycket trevligt och noggrann person som verkligen älskar att vara ute på vattnet och brinner för att finslipa dina paddla och teknik.
Vi hoppas alla att få se dig mycket framöver och det känns spännande att ha dig i styrelsen och få se var vinden kommer driver oss.
Ett stort Välkommen önskar hela föreningen!

/ Philipp

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

En affisch för Tjärö Festivalen dök just upp

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Uppdatering Minimässa i Gröndal 6 juni

Hej alla ni,
det bestämdes nu att årsmöte ska hållas klockan tio innan Minimässan i Gröndal starta den 6 juni.
Jag hade även kontakt med Bengt Larsson som håller i Minimässan han bestämde att vi ska köra rolluppvisningen klockan 13:15
Kom gärna i god tid, vi ses
/ Philipp

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar