Ta hand om er

Nu när våren äntligen är på väg så kom även något annat hit.
Qajaq Sverige önskar er alla en frisk hälsa i denna tid av virusspridningen.
Vi hoppas att ni alla mår bra och att de som inte gör det få krya på sig fort så vi kan ses där ute på vattnet snart igen.
Ta hand om er.

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

En Serie om Grönland

Blåsigt, regnigt, ruggigt…Ja dessa ord är väl de man tänker på i detta väder.
Om man hellre upplever naturen via skärmen just nu så finns det en bra serie om Grönland i denna länk.
https://www.dr.dk/drtv/episode/gennem-groenland-_-med-nikolaj-coster_waldau_107898

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för En Serie om Grönland

Qajaq Sverige önskar en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Ja hur gick det här till?
Plötsligen står vi här igen, väntandes på jultomten och hoppas att vi har varit tillräckligt snälla även i år.
Men vart tog året vägen? Är det för att man bli äldre som de brukar säga eller försvann detta år otroligt fort?
Jag vet inget svar på det men ser att det gick så fort att vi inte ens hann uppdatera sidan sedan midsommar.
Vi få väl skriva upp det under nyårslöften att försöka bli lite mera aktiv här igen.
Det har nog ändå hänt en hel del bland qajaqandet och jag hoppas att ni har många fina minnen med er från detta år och ser fram emot 2020.
Men än är året inte slut. Jag hoppas att ni alla få riktig goda och mysiga juldagar, lite vinterpaddling under mellandagarna och en fantastiskt start in i det nya året
GOD JUL och GOTT NYTT önskar Qajaq Sverige till er alla.

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Qajaq Sverige önskar en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Minimässan på nationaldagen i Gröndal / Stockholm 2019

Här kommer några bilder från Minimässan i Stockholm som var på nationaldagen 2019. En trevlig tillställning med lagom mycket folk men läckra kajaker och duktiga rollare fick vi se.
Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Minimässan på nationaldagen i Gröndal / Stockholm 2019

6 juni i Gröndal som vanligt

De flesta lär nog har läst det redan i mejlet, snart är det dags för den årliga träffen i Gröndal till Nationaldagen ihop med lilla Kajakmässan som Bengt Larsson håller i.
Jag bifoga texten som Mia har skickat ut.
/Philipp

Hej!
Nu är det dags för både nationaldagsfirande och årsmötet på samma dag, enligt tradition, sen två år tillbaka. Qajaq Swe kommer vara med i Örnsbergskajakklubbs event i Gröndal den 6. juni. Dagen kommer börja med årsmöte kl 10.00. Hoppas så många som möjligt kommer. Har du några motioner till årsmötet? Har du betalt årsavgiften? På eftermiddagen kommer vi tillsammans ha en rolluppvisning i vattnet. (Exakt tidpunkt kommer vi berätta senare). Vi kommer ha med våran fina flagga och mikrofon. Dom som kan och vill, får visa upp sina grönlandskajaker. Johan Wirsen har med sig sina kajaker, bl.a Naja, som vi får testa och även låna under uppvisningen. Hoppas traditionen med fint väder den dagen fortsätter i år med.

/Mia

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för 6 juni i Gröndal som vanligt

Hejsan Hejsan

Hej alla medlemmar!
Varje vår lyckas vi klämma in en träff på Mats Hallbergs fina sommarställe i Värmdö. I år kom våren fortare än vanligt, så helt plötsligt hade vi inte så många lördagar att välja mellan. Det fick bli lördagen den 4.maj.
Vädret är alltid svårt att gissa på våren. Det kan vara allt från sommarkänsla till hagel. Varje år jag har varit med på träffen, har det varit den första dagen jag bränner mig i solen. Trots den dåliga prognosen i år, hände precis samma sak. Den dåliga väderprognosen gjorde att vi blev inte så många; 6 personer kom, men vi hade verkligen riktigt trevligt. Träffen är bra start för säsongen. Vi paddlade en kort sträcka, och rollade efteråt, dom som ville det. Jag själv upplevde att kylan av det kalla vattnet tryckte på pannan så mycket i början. Men Mats H talade om att det går över snart, precis vad det gjorde. Vattnet var klart och det var enkelt att se i botten. Att rolla är verkligen intressant sätt att ta en titt, vad som händer där under.
Efter rollandet tog killarna en sväng i bastun, och ett dopp i havet blev det också. Medan tjejerna hade ”dålig” koll på grillen. Tur att det finns killar, som får fart på grillen snabbt. Alla hade med sig eget mat som vi själva grillade. Ingen av oss hade kunnit tänka på förhand att vädret skulle varit så bra, så vi satt faktiskt ute och njöt.
Nästa träff blir i Gröndal på Nationaldagen. Det planeras förts klubbens årsmöte, sedan deltagande i kajakmässan. Så skriv in det i kalendern. /Mia

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Hejsan Hejsan