Hej alla Qajaq Sverige medlemmar!

Hej alla Qajaq Sverige medlemmar!

Våren har varit väldigt omtumlande för oss alla och det har väckts många frågor om framtiden, som vi inte ännu vet nånting om. Som tur är, så våran intresse är helt rätt i tiden. Nu blir det varmare och ljusare, så det blir lättare o komma ut. Kanske har vi just nu tid att planera kommande turer och eventuella projekt.

Det har varit klubbens tradition att samlas på Mats Hallbergs sommarställe, och börja säsongen med trevligt häng. Pga Coronan väntar vi ut med att ordna några större träffar. Många säkert längtar att komma ut, och att hela den här perioden är över, men som läget är just nu, så är det bästa och vänta hur framtiden blir.

I år ordnas det igen en Minimässa i Gröndal på Nationaldagen. Vi planerar att hålla träffen, om det inte blir några ändringar nära inpå. Dom som kan, helst så många som möjligt, kommer delta i Rolluppvisningen (mer info närmare).

Vi kommer hålla årsmötet samma dag den 6.juni, innan mässan drar igång kl 10.00.
Har du några motioner till årsmötet?  Skriv dom till styrelsen senast en månad innan årsmötet.

För att kunna ha rösträtt i årsmötet, måste du ha betalat in årsavgiften 100kr en månad före årsmötet. Du kan enkelt betala den via postgiro 303058-2 eller Swisha 072-3022265 (Mia Kytömäki). Skriv i kommentarsfältet din e-mail adress.

Vi har också fått inbjudan att hålla våran rolluppvisning på Ut o Njut event i Gryt skärgård den 7.juni. Några av våra medlemmar var på eventet förra året, och nu har vi fått inbjudan att hålla rolluppvisning där. Vilka skulle vara intresserade?

Eftersom det ordnas inga stora sammanhang just nu, uppmuntrar jag den som är sugen på att komma ut o paddla med klubben, att skriva det i mail eller klubbens FB sida. Så kan vi komma ut spontat, dom som kan och känner för det.

Hoppas alla ni mår bra!
/Mia

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Ta hand om er

Nu när våren äntligen är på väg så kom även något annat hit.
Qajaq Sverige önskar er alla en frisk hälsa i denna tid av virusspridningen.
Vi hoppas att ni alla mår bra och att de som inte gör det få krya på sig fort så vi kan ses där ute på vattnet snart igen.
Ta hand om er.

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

En Serie om Grönland

Blåsigt, regnigt, ruggigt…Ja dessa ord är väl de man tänker på i detta väder.
Om man hellre upplever naturen via skärmen just nu så finns det en bra serie om Grönland i denna länk.
https://www.dr.dk/drtv/episode/gennem-groenland-_-med-nikolaj-coster_waldau_107898

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för En Serie om Grönland

Qajaq Sverige önskar en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Ja hur gick det här till?
Plötsligen står vi här igen, väntandes på jultomten och hoppas att vi har varit tillräckligt snälla även i år.
Men vart tog året vägen? Är det för att man bli äldre som de brukar säga eller försvann detta år otroligt fort?
Jag vet inget svar på det men ser att det gick så fort att vi inte ens hann uppdatera sidan sedan midsommar.
Vi få väl skriva upp det under nyårslöften att försöka bli lite mera aktiv här igen.
Det har nog ändå hänt en hel del bland qajaqandet och jag hoppas att ni har många fina minnen med er från detta år och ser fram emot 2020.
Men än är året inte slut. Jag hoppas att ni alla få riktig goda och mysiga juldagar, lite vinterpaddling under mellandagarna och en fantastiskt start in i det nya året
GOD JUL och GOTT NYTT önskar Qajaq Sverige till er alla.

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Qajaq Sverige önskar en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Minimässan på nationaldagen i Gröndal / Stockholm 2019

Här kommer några bilder från Minimässan i Stockholm som var på nationaldagen 2019. En trevlig tillställning med lagom mycket folk men läckra kajaker och duktiga rollare fick vi se.
Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Minimässan på nationaldagen i Gröndal / Stockholm 2019

6 juni i Gröndal som vanligt

De flesta lär nog har läst det redan i mejlet, snart är det dags för den årliga träffen i Gröndal till Nationaldagen ihop med lilla Kajakmässan som Bengt Larsson håller i.
Jag bifoga texten som Mia har skickat ut.
/Philipp

Hej!
Nu är det dags för både nationaldagsfirande och årsmötet på samma dag, enligt tradition, sen två år tillbaka. Qajaq Swe kommer vara med i Örnsbergskajakklubbs event i Gröndal den 6. juni. Dagen kommer börja med årsmöte kl 10.00. Hoppas så många som möjligt kommer. Har du några motioner till årsmötet? Har du betalt årsavgiften? På eftermiddagen kommer vi tillsammans ha en rolluppvisning i vattnet. (Exakt tidpunkt kommer vi berätta senare). Vi kommer ha med våran fina flagga och mikrofon. Dom som kan och vill, får visa upp sina grönlandskajaker. Johan Wirsen har med sig sina kajaker, bl.a Naja, som vi får testa och även låna under uppvisningen. Hoppas traditionen med fint väder den dagen fortsätter i år med.

/Mia

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för 6 juni i Gröndal som vanligt