Här kommer olika datum för i år.

Hej alla ni,
de som är medlemmar har redan fått lite information men jag tänkte lista upp kommande aktiviteter som Qajaq tänker vara med på det ena och andra sättet. Även icke medlemmar är förstås välkommen med förhoppningen att ni sedan trivs så väl i Qajaqs trevliga sällskap så att även ni vill vill vara medlem.
Jag skriva om de olika datum nu bara som allmän info. Det kommer komma inbjudan och mera info när de saker närma sig.

Årets första träff med kajaker kommer ske den 21:a till den 22:a April. Det är Mats Hallberg som bjuder in oss till sin fina sommarparadis på Värmdö (Källvik)
Tanken är att vi ska träffas, paddla någon tur, rolla, basta bastu vid havet, grilla och allt det där som bjuder på en rolig dag. Det finns sängplatser uppdelat på några stugor och de som vill sova över få gärna göra det. Liknande träffar har varit hos Mats förr och jag kan intyga att det varje gång blivit super lyckad med en trevlig familjär stämning.
Träffen kosta förstås inget men man ska ta med sin egen mat och dryck.

På nationaldagen kommer det bli en Minimässa i Gröndal. Upplägget bli likt som de förra åren. Det kommer vara företag som ställer ut sina produkter, det finns en tävling med vkv kajaker och mera. Vi kommer har en gemensam plats där vi visa lite olika saker från Grönland, visa våra kajaker och tillbehör samt så är det tänkt att vi gör en rolluppvisning. Hoppas många vill vara med.

Den 17 juni har vi tänkt att göra en gemensam Stadspaddling. Båtsklubben på Långholmen är åter igen en given träffpunkt. Sedan kommer vi paddla mot innerstaden och kanske rolla framför Stadshuset eller liknande. Det hela är lite halvt-öppen och är öppen för förslag hur dagen ska gestaltas.

Årets största och mest spännande träff kommer ske i Tranås helgen 6-8 juli.
Då bli det en Kajakträff som Petruskajak anordnar vid sin fina sjötomt. Det bli lite fest, det kommer bli en rolltävling, förmodligen repövningar, grillen kommer vara igång och allt det där. Det sägs att Dubside kommer komma och visa upp lite samt även lär ut om ni är snälla.
Det är tänkt att de som vill åker dit på fredag redan och vi försöker förstås att samköra så gott vi kan. Man kan ställa sitt tält på campingen som är precis bredvid. Då få man boka plats där på egen hand. Ja tror att det även finns stugor på denna camping.
Jag tror att träffen kommer kosta något dock har jag ingen info om det än.
Det bli nog en del folk som kommer och från de träffen som fanns de senaste åren så var det riktig kul har jag hört.

Det sista datumet jag har just nu är 25-26 Augusti.
Det är Friluftsfrämjandet som bjuder in oss till denna träff. Tanken är att man hoppa in i kajakerna någonstans vid Nynäshamn (var inte riktig bestämt än) och paddla gemensamt ut till en ö. Där sätter man upp lägret och sedan kommer det bli roliga och trevliga aktiviteter. Ska bli spännande lovades det dock är hela allt inte spikat riktig än och de återkommer med mera info framöver.

Det kommer säkerligen dyka upp fler tillfällen framöver. Hör av oss ifall ni vet något som passar klubben eller har andra idéer.

mvh Philipp

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Minimässa 2018

Äntligen är det verkligen vinter på riktig i hela Sverige. Många vänta otålig på Vasalopps starten och det är så vackert med all snö vart man än titta.
Men för att bättre kunna längta till sommaren har det nu spikats att det bli en tillställning vid Gröndal även detta år.
Den 6:e Juni bli det precis som de senaste åren en Minimässa vid Gröndal. Träffen börjar klockan elva och det kommer diverse utställare, det bli ett kajakrace och självklart kommer även Qajaq Sverige som förening dit igen.
Tanken är att vi visa upp våra fina kajaker, visa upp lite rollar och har allmän kul denna dag.
Jag hoppas att många från oss vill komma och vara med och jag hoppas att även många vill vara med på rolluppvisningen (det finns inga krav hur mkt man kan!).

Så skriv in datumet i era almanackor så ses vi där och ha en riktig trevligt dag likt det var de senaste åren.

mvh Philipp

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Mingelmöte på Kapsylen

Det blev en trevlig kväll igår. Det kom hela 11 stycken som möttes på Kapsylen för att umgås och få prata lite om idéer för det här året. Stämningen blev lika trevligt som vanligt.
För mig var det första gången sedan länge jag var med. En del kanske kommer ihåg mig från förr då jag var Ordförande för denna förening. En förening jag alltid har gillat mycket. Gillade inte bara att man håller på med fina kajaker och paddla i våran underbara natur utan även sällskapet av er alla som jag verkligen uppskattar.
Tyvärr har jag en sjukdom som för några år sedan började mer och mer styra min vardag och jag fick abrupt sluta med kajaklivet och Mia tog över som ordförande.
Igår var jag för första gången med på ett möte igen och det kändes så himla kul att få träffa många av er igen. Jag vill gärna även i framtiden vara mera aktiv dock kommer jag fortsättningsvis bara håller mig vid sidan om. Skriver kanske några rader då och då och hoppas att jag få träffa er under alla aktiviteter som kommer.
Jag har inte gjort några anteckningar igår men Mia kommer snart skriva upp lite om de tankar vi hade.
Det lär i alla fall bli en träff på Värmdö igen, sedan tänkte vi att åka som grupp ned till Tranås/Petrus Kajak och delta i rolltävlingen samt har kul tillsammans med grillningen och allt vad den helgen erbjuder. Som sagt mera info kommer snart.

Bengt Tydén har varit mycket flitig i många år genom att hantera våran ekonomi och vi få verkligen vara tacksam för hans insats. Han uttryckte dock igår att han helst skulle vilja avgår som Kassör. Om det finns någon i föreningen som vill ta över så är denne person hjärtlig välkommen att göra detta. (bli då invald vid nästa årsmöte – datum kommer)

mvh Philipp

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Medlemsträff

Hej alla Qajaq Sverige medlemmar!
Välkommen till medlemsträff i Kapsylen på söndagen den 25.feb kl 16.00.
Det är dags att samla gänget och planera årets kommande händelser. Och medan det är kallt ute, så träffas vi istället inomhus i Kapsylen på Söder, Tjärhovsgatan 44, man går upp en halvtrappa till vänster i körporten.

Klubben bjuder på fika och mackor.

Vi kommer diskutera om idér till kommande året, om träffar, om händelser och om att jag har varit i kontakt med Dubside, som vill gärna träffa oss och komma till Sverige.

Ser fram emot en trevlig kväll och hoppas så många som möjligt kan komma!

Mvh ordförande Mia

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Medlemsträff

Höstpaddling i Stockholm

Den 9.9 2017 på Lördag

Det är dags att träffas och paddla tillsammans, höra vad alla har gjort i sommar och vilka funderingar man har till nästa året.

Förra året träffades vi vid Båtklubben i Långholmen och det blev en succé. Solen sken och nu önskar vi lika fint väder i år.

Vi ska träffas kl 10.00  och sjösätta kajakerna tillsammans. Vi kan planera en tur tillsammans sen t.ex runt Kungsholmen. Vi kommer paddla i lung tempo och helt enkelt umgås och bara ha kul. I slutet, eller även under tiden kan vi rolla tillsammans. Klä dig ordentligt enligt höstväder och kallt i vattnet. Ta med dig extra ombyte till kajak o varma kläder som väntar dig i bilen. Ta med dig fika för pausen  och något mer mat som du äter efter vi kommer till land.

Plats: Reimers Båtpsällskap (RBS), nedanför Långholmensmuren, När: kl 10.00

Anmäl till Ordförande med sms (Mia 072-3022265) eller till någon annan du känner till som kommer vara med eller via FB sidan.

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Höstpaddling i Stockholm

Nationaldagen i Kajakprovardag

Sveriges nationaldag firades i Gröndal var många av kajakfolket samlades i Kajakprovardag . Bengt Larsson med Örnsberg Kanotsällskap hade styrt upp ett riktigt givande event som startar hela sommarens kajaksäsong. På plats fanns flera utställare bl.a Nynäs Kajak, Ostkustenkajak med Rebell Kayaks och självaste Johan Wirsen. Bra priser och goda smakprover av Lyofood friluftsmat, som visade sig vara riktigt hög kvalitativa och intressanta. Dag Olsson Tegemlark visade sina fina grönlandspaddlar.

 

 

 

Vi då! Vi hade en fin mässplats var vi ställde upp våra kajaker som vi använder i paddlandet och rollandet. Vi visade upp våran nya beachflagga med loggan på.

 

 

Vi passade på och hade Årsmötet på plats. Det blev en snabb och effektiv genomgång av förra året och lite planering inför kommande året.

 

Sist men inte minst hade vi en rollupvisning. Vi var 6 personer i vattnet som visade rollar i samma takt då Bengt berättade om dem. I år var det väldigt uppskattat och vi fick mycket publik.

Dagen var väldigt givande och det va kul att det fanns mycket tid att prata med alla. Mest glädjer mig att fått träffa Johan Wirsen som har ritat den kajaken jag just nu rollar i Rebell Illaga. Fick en möjlighet att testa hans nyaste kajak, Lillasyster Naja. Det var kärlek med första ögonkastet .

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Nationaldagen i Kajakprovardag

Minimässa / Kajakprovardag / Sprintlopp 6Juni

Minimässa och Kajakprovardag på nationaldagen 6 juni 2017. Hoppas så många av er Qajaq vänner kan delta. Vi kommer samlas kl 10.00 på mässan och sätta upp vårt plats. kl 10.30 kör vi igång med årsmöte och sen är det trevligt att bara gå runt i mässan. Kl 13.15 får vi hålla en ROLLUPVISNING, som förra året gav mycket publik. Hoppas så många som möjligt kan i år. Kommer bli en fin dag o få träffa massa kajakvänner .

Var: Örnsbergs Kanotsällskap, Gröndalshamnen. Från Liljeholmen tar man tvärbanan en station och kliver av vid hållplats Trekanten eller 6 minuters promenad från tunnelbanestation Liljeholmen. Öppet klockan 10–16.

10:00 Området öppnar: Alla utställare på plats och ni kan provpaddla kajaker och få rådgivning.

10:00-13:00 Sprintlopp

10:00-14:00 Ungdomsledare på plats för att informera om ungdomspaddling i Örnsbergs KS

13:15 Qajaq Sverige rolluppvisning

16:00 Området stänger

Sprintlopp 200m, tävling för alla, både nybörjare och er som paddlat tidigare. Tävlingen är anpassad för att skapa spänning för alla oberoende av tidigare erfarenhet. Alla använder VKV Kåre kajak, som är en stadig motionskajak. Räddningsteam plockar upp eventuella badare.

Örnsbergs Kanotsällskap kommer att ha klubbens ungdomstränare på plats för att informera och låta ungdomar få veta allt om paddling. De kommer även att få prova på att paddla med stöd av ledarna.

Utställare: Örnsbergs Kanotsälskap, Ostkusten kajak, Nynäskajak, Qajaq Sverige, Vituddens kanotvarv, Lyofood friluftsmat/ Nicklas Millegård

Hålltider Sprintlopp: Tider med reservation för att saker kan hända. Anmälan sker mellan kl. 10:00-10:30 Första kvalheatet börjar kl. 10:45. Därefter följer de på varandra med ungefär 10 minuters mellanrum. Starttiderna finns på tävlingstavlan. Kvalheaten beräknas vara klara kl. 11:45. Sekretariatet sammanställer resultaten och skriver upp finalheaten på tavlan. Deltagarna placeras i samma finalheat som andra med närliggande heattider. Finalerna beräknas vara klara ca 13:00.

Qajaq Sverige visar Grönlandsrollar

Ostkustenkajak: Rebel kayaks och Aquarius kommer att ha alla modeller på plats. som era medlemmar kan testa. Kajakdesigner (Rebel Kayaks): Johan Wirsen kommer. http://www.nynaskajak.se/

Nynäskajak. provpaddling av kajaker: Zegul, Kayman, P&H och Struer FREJ

Vituddens kanotvarv från Västervik kommer och visar VKV kajaker.

Provsmakning av palmoljefri Lyofood friluftsmat
Provsmaka och köp garanterat palmoljefria Lyofood friluftsmaträtter av mycket hög kvalitet till bra priser. De har också supersmaskiga fruktdrycker och efterrätter av frystorkade frukter och bär, en stor del ekologiskt odlade.

DCIM100GOPROGOPR1878.JPG

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Minimässa / Kajakprovardag / Sprintlopp 6Juni