Medlemsträff

Hej alla Qajaq Sverige medlemmar!
Välkommen till medlemsträff i Kapsylen på söndagen den 25.feb kl 16.00.
Det är dags att samla gänget och planera årets kommande händelser. Och medan det är kallt ute, så träffas vi istället inomhus i Kapsylen på Söder, Tjärhovsgatan 44, man går upp en halvtrappa till vänster i körporten.

Klubben bjuder på fika och mackor.

Vi kommer diskutera om idér till kommande året, om träffar, om händelser och om att jag har varit i kontakt med Dubside, som vill gärna träffa oss och komma till Sverige.

Ser fram emot en trevlig kväll och hoppas så många som möjligt kan komma!

Mvh ordförande Mia

Publicerat i Qajaq Sverige | Lämna en kommentar

Höstpaddling i Stockholm

Den 9.9 2017 på Lördag

Det är dags att träffas och paddla tillsammans, höra vad alla har gjort i sommar och vilka funderingar man har till nästa året.

Förra året träffades vi vid Båtklubben i Långholmen och det blev en succé. Solen sken och nu önskar vi lika fint väder i år.

Vi ska träffas kl 10.00  och sjösätta kajakerna tillsammans. Vi kan planera en tur tillsammans sen t.ex runt Kungsholmen. Vi kommer paddla i lung tempo och helt enkelt umgås och bara ha kul. I slutet, eller även under tiden kan vi rolla tillsammans. Klä dig ordentligt enligt höstväder och kallt i vattnet. Ta med dig extra ombyte till kajak o varma kläder som väntar dig i bilen. Ta med dig fika för pausen  och något mer mat som du äter efter vi kommer till land.

Plats: Reimers Båtpsällskap (RBS), nedanför Långholmensmuren, När: kl 10.00

Anmäl till Ordförande med sms (Mia 072-3022265) eller till någon annan du känner till som kommer vara med eller via FB sidan.

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Höstpaddling i Stockholm

Nationaldagen i Kajakprovardag

Sveriges nationaldag firades i Gröndal var många av kajakfolket samlades i Kajakprovardag . Bengt Larsson med Örnsberg Kanotsällskap hade styrt upp ett riktigt givande event som startar hela sommarens kajaksäsong. På plats fanns flera utställare bl.a Nynäs Kajak, Ostkustenkajak med Rebell Kayaks och självaste Johan Wirsen. Bra priser och goda smakprover av Lyofood friluftsmat, som visade sig vara riktigt hög kvalitativa och intressanta. Dag Olsson Tegemlark visade sina fina grönlandspaddlar.

 

 

 

Vi då! Vi hade en fin mässplats var vi ställde upp våra kajaker som vi använder i paddlandet och rollandet. Vi visade upp våran nya beachflagga med loggan på.

 

 

Vi passade på och hade Årsmötet på plats. Det blev en snabb och effektiv genomgång av förra året och lite planering inför kommande året.

 

Sist men inte minst hade vi en rollupvisning. Vi var 6 personer i vattnet som visade rollar i samma takt då Bengt berättade om dem. I år var det väldigt uppskattat och vi fick mycket publik.

Dagen var väldigt givande och det va kul att det fanns mycket tid att prata med alla. Mest glädjer mig att fått träffa Johan Wirsen som har ritat den kajaken jag just nu rollar i Rebell Illaga. Fick en möjlighet att testa hans nyaste kajak, Lillasyster Naja. Det var kärlek med första ögonkastet .

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Nationaldagen i Kajakprovardag

Minimässa / Kajakprovardag / Sprintlopp 6Juni

Minimässa och Kajakprovardag på nationaldagen 6 juni 2017. Hoppas så många av er Qajaq vänner kan delta. Vi kommer samlas kl 10.00 på mässan och sätta upp vårt plats. kl 10.30 kör vi igång med årsmöte och sen är det trevligt att bara gå runt i mässan. Kl 13.15 får vi hålla en ROLLUPVISNING, som förra året gav mycket publik. Hoppas så många som möjligt kan i år. Kommer bli en fin dag o få träffa massa kajakvänner .

Var: Örnsbergs Kanotsällskap, Gröndalshamnen. Från Liljeholmen tar man tvärbanan en station och kliver av vid hållplats Trekanten eller 6 minuters promenad från tunnelbanestation Liljeholmen. Öppet klockan 10–16.

10:00 Området öppnar: Alla utställare på plats och ni kan provpaddla kajaker och få rådgivning.

10:00-13:00 Sprintlopp

10:00-14:00 Ungdomsledare på plats för att informera om ungdomspaddling i Örnsbergs KS

13:15 Qajaq Sverige rolluppvisning

16:00 Området stänger

Sprintlopp 200m, tävling för alla, både nybörjare och er som paddlat tidigare. Tävlingen är anpassad för att skapa spänning för alla oberoende av tidigare erfarenhet. Alla använder VKV Kåre kajak, som är en stadig motionskajak. Räddningsteam plockar upp eventuella badare.

Örnsbergs Kanotsällskap kommer att ha klubbens ungdomstränare på plats för att informera och låta ungdomar få veta allt om paddling. De kommer även att få prova på att paddla med stöd av ledarna.

Utställare: Örnsbergs Kanotsälskap, Ostkusten kajak, Nynäskajak, Qajaq Sverige, Vituddens kanotvarv, Lyofood friluftsmat/ Nicklas Millegård

Hålltider Sprintlopp: Tider med reservation för att saker kan hända. Anmälan sker mellan kl. 10:00-10:30 Första kvalheatet börjar kl. 10:45. Därefter följer de på varandra med ungefär 10 minuters mellanrum. Starttiderna finns på tävlingstavlan. Kvalheaten beräknas vara klara kl. 11:45. Sekretariatet sammanställer resultaten och skriver upp finalheaten på tavlan. Deltagarna placeras i samma finalheat som andra med närliggande heattider. Finalerna beräknas vara klara ca 13:00.

Qajaq Sverige visar Grönlandsrollar

Ostkustenkajak: Rebel kayaks och Aquarius kommer att ha alla modeller på plats. som era medlemmar kan testa. Kajakdesigner (Rebel Kayaks): Johan Wirsen kommer. http://www.nynaskajak.se/

Nynäskajak. provpaddling av kajaker: Zegul, Kayman, P&H och Struer FREJ

Vituddens kanotvarv från Västervik kommer och visar VKV kajaker.

Provsmakning av palmoljefri Lyofood friluftsmat
Provsmaka och köp garanterat palmoljefria Lyofood friluftsmaträtter av mycket hög kvalitet till bra priser. De har också supersmaskiga fruktdrycker och efterrätter av frystorkade frukter och bär, en stor del ekologiskt odlade.

DCIM100GOPROGOPR1878.JPG

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Minimässa / Kajakprovardag / Sprintlopp 6Juni

Träffen den 1 Maj blev lyckad

Vi samlades på fina sommarställen och hade en riktigt trevlig dag tillsammans. Vi njöt av efterlängtade sol och fick paddla på en liten tur. I slutet fick vi känna på hur kallt vattnet var. En del hade torrdräkt en del,,, eller rättare sagt EN, hade inte. Bastun satt helt rätt efter rollandet och grillmaten smakade gott. Det blev en riktigt fin dag.

Dag Olsson Tegelmark var med och visade sina fina grönlandspaddlar, som han säljer,  som vi alla fick prova under turen. Det va en bra chans att kunna testa dom i verkliget och känna efter vilken passade åt vem.

Här är en liten video från dagen! Kanske vi är ännu fler nästa gång!

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Träffen den 1 Maj blev lyckad

Fira första Maj med oss

Hej alla medlemmar!

Nu är kajaksäsongen igång igen och dags för oss att träffas. Vi kommer ha lite 1 maj firandet på Mats Hallbergs fantastiska sommarställe i Kalsvik, Värmdö.

Vi samlas kl 12 och efter fikat är vi redo och paddla och rolla, vem som vågar vad.  Sen har vi god tid på oss att grilla och basta och njuta av trevligt sällskap, höra planer till kommande året och helt enkelt bara njuta av fin vårdag.

Här kommer liten minne från förra årets träff, då Jonatan gjorde re-entry med handroll. Vad blir årets nya test ute?

Ta med dig paddelkläder och extra ombyte till paddlingen. Ta med dig fika och maten som du ska grilla. Det finns kylskåp att ha maten i medan vi paddlar och tallrik och bestik att äta med. Ta också med dig handuk och produkter till bastun. Lite godis skadar ingen….

Berätta gärna att du ska komma så vi vet vem vi väntar. Antingen meddela mig; Mia 072-3022265 eller på våran Facebooksida eller bara säga till då vi träffas i andra sammanhang.

Det finns möjlighet att få låna kajak eller utrustning av Mats, så tveka inte att kontakta honom (Mats 0730502200).

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Fira första Maj med oss

Tack för idag!

Tack alla ni som kom till kajakträffen i Gröndal idag. Det var mycket trevligt att träffa alla er igen samt att rolla tillsammans under uppvisningen.
Jag hoppas på fler tillfällen nu framöver.
Idag tog jag inte så många kort tyvärr men visa de här två på Mats som deltog i kajakracet samt en del av våra kajaker.

_K__8936

_K__8938

Publicerat i Qajaq Sverige | Kommentarer inaktiverade för Tack för idag!