Hösttiden är den finaste…

Äntligen börja hösten. Visst sommaren är trevligt med varma bad och avslappnade kajakturer. Men jag tror att en hel del håller med om att det ändå är den finaste paddeltid just nu. När livet på vattnet lugnar ned sig, man oftast är ensam där ute i det fina, djuren kommer fram och man antingen kör en mysig tur på innersjöarna eller passa på att leka i vind och vågor när höststormarna kommer fram ute på havet.

_K__7132

Även fast man är rätt ensam där ute så händer fortfarande det ena och andra nu framåt hösten. Nu på helgen är det till exempel festivalen ”Utefest” på höga kusten. Lite olika paddelturer här och där har jag hört om och så finns det även en del tävlingar kvar.
En som verkar passa rätt bra för Grönlandspaddlare är Strängnäs Kanotmaraton som jag har pratat om förr. I år är det tredje gången loppet kommer bli av och jag ser fram emot detta. Vi har pratat om det förut att de som gärna vill vara med i den mysiga familjära stämningen som brukar vara där men inte riktig vill eller kan paddla 45km få ju gärna dyka upp och kanske håller på med roll till exempel eller bara visa upp sina fina kajaker. Vi har hittills bara pratat lite löst om detta men hör gärna av er till styrelsen om ni har intresse. http://www.strangnaskanotmaraton.se

Mats Hallberg ville gärna bjuda oss till sin fantastiska sjötomt på Värmdö igen. Dock har vi haft lite svårt att få till något bra datum för detta då helgerna vart uppbokade. Just nu fundera vi på den 8:e november, visst lite sent men tanken är då att man kan träffas, umgås, de som vill paddla eller rolla, basta och eftersom det finns gått om plats för att sova över skulle vi även kunna fortsätta med en mingelkväll där. Personligen tycker jag att det låter jätte skoj och med minnet på senaste mingelkvällen rösta jag för att det ska bli av. Även här skulle det vara väldigt trevligt att höra från er om det finns intresset eller några tankar och idéer om detta. ( styrelsen@qajaq.se )

Det här inlägget postades i Qajaq Sverige. Bokmärk permalänken.