Fyra år senare

För lite mera än fyra år sedan när jag gick på vildmarksmässan stötte jag på ett företag som jag redan hade hört lite om. Även sett några bilder på nätet.
Ägaren var ju en kändis och den viktigaste produkten inte heller okänd. Om än i en ny kostym.
Jag blev glad av att få titta på företagets produkter. Blev även glad att Johan Wirsén själv var på plats. Och att han stillade min nyfikenhet direkt genom att berätta allt som gick att berätta om produkterna…så kändes det i alla fall. Det märktes direkt att Johan brann för sitt nya företag. Hans energi och energiska uppträdande skapade förtroende och en vilja att få titta lite närmare på hans produkter.
Men ändå stod jag där och funderade. ”Hur skulle det gå för detta företag?” Ett företag som hade ett så litet sortiment. Ett företag som måste kämpa emot alla de stora som har både ekonomi, personal och var inte nya på marknaden.
Även Rebel  ja alltså företagets namn lät mig fundera lite. Var det så smart att använda detta namn? Jag hade lite svårt att tycka om det namnet ärligt talat.
Hursom fick jag träffa Johan ett tag senare och prova hans nya skapelse. Som egentligen inte är så ny då han har ritat den för många år sedan.
För 4 år sedan skrev jag även om det här på sidan. Ni kan bläddra tillbaka så hitta ni inlägget om starten på Johans företag.

Ingen kunde förstås veta hur framtiden skulle bli för Rebel. Men det gjorde inget för produkterna gillades starkt av kunderna och efterfrågan blev stor redan från början.
Johan satsade mycket svett och tid i sitt företag. Han jobbar ibland dygnet runt verkar det som. Åker till fabriken för att ta fram de bästa sätt att tillverka, utveckla och även att ta fram nya produkter.
I dagens läge säljs Rebels produkter i 19 länder. Varje kajak som byggs är redan såld då efterfrågan är stort.
Sortimentet har utökats till flera olika kajaker och så finns det paddlar och tillbehör också.
Alla materialier som används i Rebels produkter framställs även i Europa förutom cederträdet till paddlarna förstås. Med det säkerställs det även att kvalitén är riktig bra.

Det verkar alltså som den dåvarande framtid, alltså dagens situation blev bra för Rebel.
Och det tycker jag är väldigt kul. Visst det finns de andra företagen med men det verkar som Johans skapelser ändå passar snittet för oss Grönlandsfolk bäst.  Man ser väldigt många som paddla dessa produkter. Vid varje mässa är det många som vill prova och sedan helst inte behöver lämna tillbaka kajaken igen.
I den ena bilden kan ni se Mia göra en Spineroll, ja även Qajaqs ordförande har slagit till och är helnöjd.
När till och med Maliagiaq har beställt sin egen kajak från Rebel så kan de inte vara helt fel.

Missförstår mig rätt, precis som i min förra text för 4 år sedan vill jag inte göra reklam men det bli ändå så på något sätt. Jag kanske skulle göra som de på radio och skriva att det även finns andra företag efter varje mening.
Jag gillar skarpt att Rebel är detta lilla företag, att ägaren själv kommer till varje mässa och tar sig tid för varje intresserade både kund som konkurrent. Alltid glad och med inlevelse i samtalet. Och att Johan verkligen brinner för det där med farkoster på vattnet.
För när man fråga han vad han ska göra i sin kommande fritid så är det självklara svaret att han ska bygga en segelbåt.

/ Philipp

Det här inlägget postades i Qajaq Sverige. Bokmärk permalänken.