Glad Midsommar!

”Vad ska jag hitta på under midsommar?”
Ja det känner nog de flesta igen. Så var det även det året denna berättelse handlar om.

Det var för några år sedan och denna gång bestämde två vänner och jag att vi skulle paddla en liten tur och sedan fira på en ö. Det lät ju kul och vi bestämde att vi skulle träffas halvvägs då vi bodde en bit ifrån varandra.
När dagen kom åkte jag mot Sundbyholm där vi skulle sjösätta.
Lustig nog kom jag fram allt för tidigt eftersom jag hade haft tråkig hemma. Medan en vän fick jobba över och kom rätt sen istället. Men solen sken och det var inga problem att ligga där i gräset och lata sig.
När vi äntligen var samlade och skulle packa kajakerna la min andra vän märke till att han hade glömt sitt kapell. Som tur bodde han närmast och så satt vi andra oss i solen igen.
En lång stund senare kom han tillbaka. Då hade han upptäckt att hans kapell faktiskt var med i packningen i alla fall. Det låg på ett dumt ställe i bara.
Rätt roligt att tänka på det nu i efterhand att vi satt där i en timme helt i onödan. Fast det var ju fortfarande skönt där i solen. Men nu hade klockan blivit mycket och vi var hungriga. Vi bestämde att vi skulle ta den närmaste ön vi skulle hitta.
Det blev Räfsgarn. En trevlig ö med sandstrand och bra tältmöjligheter. Vi skrattade dock en hel del över det att paddelsträckan bara blev 2km.
Men vad gör det när man är med vänner, få tända en brasa och njuter av en härlig kväll på sommaren.

Och varför jag berätta detta för er?
Det är väl mest för att det visade så bra för mig att hur man än planera så kommer det alltid bli annorlunda. Men att det inte spelar någon som helst roll så länge man behåller fokus på varför man ska göra en viss sak.
Och i fallet midsommar tror jag att många av oss människor bli stressad över att inte få till den där ”rätta” festen efter sina föreställningar, behöver sitta ensam och liknande.
Njut av så mycket ni kan av det ni har, paddla inte full och dansar tills fötterna glöder!

GLAD MIDSOMMAR önskar jag i föreningens namn!


Foton är alltså från den kvällen.

/ Philipp

Det här inlägget postades i Qajaq Sverige. Bokmärk permalänken.