Årsmöte och tävlingar på kajakdagarna

Hej alla medlemmar i Qajaq sverige och andra intresserade!

Efter en lång vinter med många härliga bassängträningar kan vi nu glädjas åt att isarna börjat tina och åter ge oss ut i vårt rätta element. Säsongen har redan rivstartat med monter och uppvisningar under Vildmarksmässan i mars, och vi planerar som bäst för vidare övningar i sommar. 

Först och främst så är det 8-9 maj dags för Kajakdagarna vid Sjöhistoriska museet, Stockholm. Dels kommer vi där att ha vårt årsmöte, varmt välkommen! Dessutom visar Qajaq Sverige som tidigare år upp våra qajaqer, talar med intresserade, och ordnar rolluppvisning. Nytt för i år blir att vi även anordnar en tävling enligt de grönländska mästerskapsreglerna, i första hand en rolltävling men kanske även fler grenar. Lämna gärna in en intresseanmälan så snart möjligt så vi vet hur många som kommer. Mer information skickas till intresserade och läggs även ut på 

Senare under säsongen planeras det fler uppvisningar, mestadels i trakten av Stockholm, och kanske även någon lite mer social träff eller utflykt, och rollträning såklart. Detaljer kommer senare, främst på hemsidan. Vi hoppas såklart också att alla de som under vinterns inomhusträning blivit bitna av rollandet ska fortsätta utomhus — aldrig har jag sett så många bekanta sätta sina första handrollar under en säsong. Många qajaqer kommer också att sjösättas, och vi glädjer oss över att pagajer ses allt mer — på Vildmarksmässan hade flera utställare med sig pagajer och kunde rapportera att de drog till sig mycket intresse. 

Qajaq Sveriges medlemmar finns över hela landet (och även utanför), naturligtvis finns det inget som hindrar att det ordnas mer eller mindre lokala träffar i fler landsändar, så fundera gärna på vad just du vill ska hända! Hör av dig till styrelsen@qajaq.se du har en idé eller undrar något. Och glöm inte att hålla koll här på hemsidan. Och den öppna hemsidan med qajaqintresserade Länk. Missa inte chansen att komma och prata qajaq, tävla eller bara heja på. 

Styrelsen 

genom Tomas Olsson 

 
 
 
  

  

Preliminärt program kajakdagarna

Lördag/ Söndag kl 12.00
Uppvisning av grönländska räddningstekniker, som ingår i de årliga grönländska kajakmästerskapen. (ca 20 minuter) 
Plats bryggan närmast city.
Ansvar Qajaq Sverige.
Lördag kl 15.00
Rolltävling enligt regler som ingår i de grönländska kajakmästerskapen.
Plats bryggan närmast city.
Ansvar Qajaq Sverige.
Söndag kl 15.00 Årsmöte på Museet.
Med Vänlig Hälsning
Bengt T
 

 
 

 

  

 

Om Bengt Larsson

Aktiv i Qajaq sverige och Örsnsbergs kanotsällskap. Webb ansvarig för Qajaq Sverige och med i styrelsen.
Det här inlägget postades i Möte, Paddling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.