Grönland mitt i Landet

Igår vart jag gäst på en Prova På kväll hos Eskilstunas Kanotsällskap.

Dessa kvällar anordnas varje tisdag och är ett givet tillfälle för den som vill testa lite olika kajaker eller även den som vill sätter sig i en kajak för första gången. Vattnet i Eskilstuna ån är ganska lugn och även varmare än det är i havet. Alltså perfekt för en nybörjare. Den som känner sig lite mera trygg i kajaken kan testa sina gränser vid den närmsta slussen där man har forsliknande förhållanden.

Innanför klubbhusets dörrar kan man hitta flera Grönland inspirerade kajaker nuförtiden och många paddlar även med Grönlandspaddlar. Den vanligaste privata kajaken just nu är tydligen Tahe´s Greenland. Till Kvällen var vi 7 stycken med Gröndlandskajak varav 5 även är medlemmar i QajaQ Sverige.

En fin kväll med trevliga möten och många rollar och även en balancebrace mitt i ”forsen” blev det för mig.

PK__9300

 

/ Philipp Klement

Det här inlägget postades i Paddling, Qajaq Sverige, Träffar & Mässor. Bokmärk permalänken.