STOCKEN 2008 av Bengt Tydén

STOCKEN 2008
Rolltävlingen tog i år steget in i internationell klass. Vinnaren, Pål Gustad från Norge, fick makalösa 310 poäng, vilket hade placerat honom högt i listan vid Grönländska kajakmästerskapet på Grönland. Sex av de 11 deltagarna satt i thomassonkajaker – fem Black Pearl och en Hunter, bland dem ettan och trean, två ”riktiga qajaqer” dukade skräddarsydda grönlandskajaker samt två glasfiber kajaker. Från Qajaq Sverige deltog Bengt och Tomas i rollningen, Bengt tillsammans med Björn Thomasson agerade domare och Tage skrev protokollen. Det blev två heat Tomas dömde heat nr två så domarna Bengt och Björn kunde ställa upp tillsammans med Jacub. Lennart Petterson paddlade runt på egen hand, men dök upp på middagen.

Escape kajakcenter sponsrade tävlingen med tre priser som lottades ut senare Carin Green var fru fortuna och vinnare blev Tomas, Arvid och Malin Olin. – badmössa, badhuva och handskar med simhud.

Stort tack Sara Wagner

Freja Hoffmeister från Tyskland är en mycket duktig paddlare och en av världens bästa rollare (Guld vid GM i Sisimiut 2006). Freja berättade och visade bilder från sin paddling runt New Zeeland. Freja höll kurser i rollning i badviken de var mycket uppskattade och hon höll på från morgon till kväll.

Svante Lysén berättade om sina paddlingar och husbygge i Canada samt ett år i tält på Svalbard. Jag tyckte att han framförde det mycket intressant, lugnt och ödmjukt, björnmöten i Canada, nätfiske i sjön utanför blockhuset och jakt på caribo. Tältet på Svalbard omgavs av en barriär av drift ved från Sibirien stora stockar, det var en mycket imponerande byggnad. Isbjörnsmötena var många bl a kunde man beskåda hans kajak på Stocken där märken efter en Isbjörns hopp på kajaken syntes.

Nigel Foster med fru Kristin höll kurser i paddling, kurshållning, paddeldrag och lite rockhopping.

Hans Rynnel BKK höll en del paddelkurser och Stefan Jönsson BKK hjälpte till med en kommande bok.

Norrvikens paddelklubb hade var ute och paddlat en vecka och dök upp vid rolltävlingen

Stocken träffen på Orust är en årligt återkommande paddelträff och är en trevlig tillställning som kan tillfredställa alla kajaksmakriktningar, Grönlandsrollning, havspaddling med valmöten, kurser, möten med kändisar i kajaksammanhang, samt inte minst träffa andra kajaknördar.

Bengt Tydén